Havermoutchoco Koekkies

Havermoutchoco Koekkies

Geniet van heerlijke koekkies met havermout en chocolade! Pure ingrediënten zorgen voor de heerlijke smaak en je maakt het in een handomdraai! 

Wat is dit voor koek om zelf te bakken?

De Havermoutchoco Koekkies zijn knapperige, stevige koekkies met kleine stukjes chocolade en natuurlijk… havermout! Havermout is een gedroogde, gepelde en geknipte vorm van haver. Een puur basis ingrediënt, dat meestal in de vorm van havermoutpap wordt genuttigd. De laatste jaren is havermout ook als tussendoortje terrein aan het winnen en wordt het gemengd met yoghurt of in een muesli(reep) toegevoegd. 

Wist je dat haver een volkoren granen is en helpt het LDL-cholesterol te verlagen? In de basis is het gezond, alleen is het eigenlijk niet de bedoeling dat je er chocolade en suiker aan toevoegt. Maar hé, wie zegt dat ieder tussendoortje gezond moet zijn!

Wat zit er in de Havermoutchoco Koekkies?

In de bakmix Havermoutchoco Koekkies zitten de volgende ingrediënten: 

  • tarwebloem
  • rijsmiddel
  • bourbon vanillesuiker
  • zout
  • lichte basterdsuiker
  • havermoutvlokken
  • pure chocolade druppels

Je voegt zelf de volgende ingrediënten toe: 

  ♥ 100 gr. roomboter

  ♥ 1 ei

Bij de mini uitvoering:

  ♥ 50 gr. roomboter 

  ♥ 1 ei

Je bakt de koekkies in circa 11 minuten gaar. 

Mensen met de volgende allergieën kunnen de Havermoutchoco Koekkies niet eten: 

  • Glutenallergie
  • Notenallergie
  • Kippenei-allergie

Hoe maak je Havermoutchoco Koekkies?

Voordat je begint: warm de oven voor op 190°C. Gebruik de roomboter uit de koelkast en de eieren op kamertemperatuur. Volg deze stappen en je koekkies smaken zoals het bedoeld is: 

Vet een bakblik in of gebruik bakpapier.
Vet een bakblik in of gebruik bakpapier.
havermout chocolade koek bakken
Schenk de volledige bakmix in een mengkom.
Voeg het ei en de roomboter toe.
Voeg het ei en de roomboter toe.
Kneed het deeg tot een soepele bal.
Kneed het deeg tot een soepele bal.
Verdeel het deeg in ca. 50 bolletjes. Maak ze iets plat.
Verdeel het deeg in ca. 50 bolletjes. Maak ze iets plat.
Bak de koekkies in 11 minuten gaar.
Bak de koekkies in 11 minuten gaar.

Extra Tips & Tricks:

  • Mocht de deegbal plakkerig zijn geworden, doe het deeg 10 minuutjes in de koelkast, dan draai je de balletjes makkelijker.
  • Laat voldoende ruimte tussen de balletjes op de bakplaat, want ze lopen iets uit in de oven.
  • De koekkies zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.

Wat kost deze bakmix?

Voeg het ei en de roomboter toe.

Een bakmix Havermoutchoco Koekkies heeft een adviesprijs van €5,25. De mini uitvoering €4,75.

Daarbij komen nog de kosten voor het ei en de roomboter. 

De Havermoutchoco Koekkies mini is ook in Brievenbusbakmix te bestellen voor €5,-.

Zoek een verkooppunt Bestellen

Omdat niet alles uitgebreid op zo’n lief klein labeltje past….

 Ingrediëntenlijst:

Tarwebloem: tarwebloem,ENZYMEN,E300 (ascorbinezuur),water. Bevat:Tarwe,Glutenbevattende granen ♥ Kan bevatten:Rogge

Rijsmiddel:(dinatirumdifosfaat, natriumcarbonaten),maïszetmeel

Bourbon Vanillesuiker: 92% suiker,natuurlijke bourbon vanille aroma,gemalen geëxtraheerde vanillestokjes,vanille aroma

Zout

Basterdsuiker:kristalsuiker,invertsuikerstroop,karamel

Havermoutvlokken

Pure chocolade druppels:cacaomassa,suiker,dextrose,emulgator:SOJA lecithine. Bevat:soja

Facebook Instagram Envelope