Speculaas Boterkoek

Speculaas Boterkoek

Geniet van heerlijke zelf gemaakte boterkoek! Pure ingrediënten zorgen voor de heerlijke smaak en je maakt het in een handomdraai!

Wat is dit voor lekkers om zelf te bakken?

Deze Boterkoek is makkelijk te maken, smaakt heerlijk en je huis ruikt ook nog eens verrukkelijk!

 

De Speculaas Boterkoek is niet alleen leuk om te maken en lekker om te eten, maar je huis ruikt ook als een professionele bakkerij als deze boterkoek een klein half uurtje in de oven heeft gestaan!

Speculaas Boterkoek

Wat zit er in de Speculaas Boterkoek?

Afgebakken Speculaas Boterkoek

In de bakmix Speculaas Boterkoek zitten de volgende ingrediënten: 

  • tarwe bloem
  • zout
  • donkere basterdsuiker
  • speculaas kruiden
  • cacao
  • kaneel
  • amandelschaafsel

Je voegt zelf de volgende ingrediënten toe: 

 ♥ 150 gram roomboter

 ♥ 2 eetlepels melk

Je bakt de Boterkoek in circa 20 minuten gaar.

Mensen met de volgende allergieën kunnen de Speculaas Boterkoek niet eten: 

  • Glutenallergie
  • Melkallergie
  • Kippenei-allergie
De bakmix wordt gemaakt in een ruimte waar noten worden verwerkt.

Hoe maak je de Speculaas Boterkoek?

Voordat je begint: warm de oven voor op 190°C. Gebruik de roomboter op kamertemperatuur. Volg deze stappen en je Boterkoek smaken zoals het bedoeld is: 

Chocolade Cake boter
Doe de boter in een kom en mix het in 2 minuten romig.
Mix de boter minimaal 2 minuten.
Mix de boter minimaal 2 minuten.
Voeg de bakmix toe.
Voeg de bakmix toe.
Mix het tot alles is opgenomen.
Mix het tot alles is opgenomen.
IMG_9962
Druk het deeg met een vochtige lepel in de bakvorm.
Druk het deeg met een vochtige lepel in de bakvorm.
Smeer een dunne laag melk over het deeg.
Smeer een dunne laag melk over het deeg.
Verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
Verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
Dep dan nog een dun laagje melk over het amandelschaafsel
Dep dan nog een dun laagje melk over het amandelschaafsel
Bak de Speculaas Boterkoek in 20 minuten, als het schaafsel bruin kleurt is hij klaar!
Bak de Speculaas Boterkoek in 20 minuten, als het schaafsel bruin kleurt is hij klaar!
Afgebakken Speculaas Boterkoek
Laat de Speculaas Boterkoek afkoelen buiten de oven, daarna mag hij in de koelkast, want koud is hij het lekkerst!!

Tips:

– Is je deeg te droog en brokkelig, voeg nog een eetlepel melk toe.

– Is je deeg te nat? Voeg dan een klein beetje bloem toe.

– Maak een lepel iets vochtig en strijk je deeg glad in de bakvorm.

– Na het bakken komt de boterkoek wiebelig uit de oven, laat hem op het aanrecht afkoelen. Als hij afgekoelt is dan zet je hem in de koelkast. Daar bewaar je hem ook, als er nog wat over is!

 

Wat kost deze bakmix?

IMG_9962

De bakmix Speculaas Boterkoek heeft een adviesprijs van €4,50. Daarbij komen nog de kosten voor de roomboter en de melk.

Zelf de Speculaas Boterkoek proeven?

Zoek een verkooppunt Bestellen

Omdat niet alles uitgebreid op zo’n lief klein labeltje past….

 Ingrediëntenlijst:

Tarwebloem:tarwebloem,ENZYMEN,E300 (ascorbinezuur), water. Bevat: Tarwe, Glutenbevattende granen ♥ Kan bevatten: Rogge

Zout

Donkere Basterdsuiker: kristalsuiker, invertsuikerstroop, karamel

Cacao: cacaopoeder, zuurteregelaar E501i

Speculaaskruiden: Specerijen (kaneel, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, gember, kardemom), sinaasappelschillen. 

Facebook Instagram Envelope