Speculaas met Amandelspijs

Geniet van een heerlijke zelf gemaakte Speculaas met Amandelspijs! Pure ingrediënten zorgen voor de heerlijke smaak en dit lekkers ziet er professioneel uit!

Wat is dit voor lekkers om zelf te bakken?

Hoe gaaf is het om zelf Speculaas met Amandelspijs te maken! 

Zowel het Speculaasdeeg als de Amandelspijs komt het beste tot zijn recht na een nachtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken nog beter intrekken. Heb je geen tijd of helemaal geen zin om te wachten, dan kun je natuurlijk ook meteen aan de slag.

Wist je dat het zelf maken van Amandelspijs stiekem best makkelijk is! 

Amandelmeel is niets anders dan gemalen, blanke amandelen, die in combi met suiker en ei een heerlijke Amandelspijs vormen. Deze noot bevat veel vezels, gezonde vetten en vitaminen en mineralen. Dus zit er toch ook nog wat gezonds in deze heerlijkheid.

Wat zit er in de Speculaas met Amandelspijs?

In de bakmix Speculaas met Amandelspijs zitten de volgende ingrediënten: 

  • tarwebloem
  • donkere basterdsuiker
  • speculaas kruiden
  • cacao
  • amandelmeel
  • suiker

Je voegt zelf de volgende ingrediënten toe: 

  • 100 gram roomboter
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei

Je bakt de Speculaas met Amandelspijs op 180°C in circa 25-30 minuten gaar. 

Mensen met de volgende allergieën kunnen de Speculaas met Amandelspijs niet eten: 

  • Glutenallergie
  • Melkallergie
  • Kippenei-allergie
De bakmix wordt gemaakt in een ruimte waar noten worden verwerkt.

Hoe maak je de Speculaas met Amandelspijs?

Voordat je begint: warm de oven voor op 180°C. Gebruik het ei op kamertemperatuur en de roomboter en melk uit de koeling. Volg deze stappen en je Speculaas met Amandelspijs smaakt zoals het bedoeld is: 

Wat kost deze bakmix?

Als je amandelen licht bruin verkleuren kan je Speculaas met Amandelspijs uit de oven. Smullen maar!!

De bakmix Speculaas met Amandelspijs heeft een adviesprijs van €8.00. Daarbij komen nog de kosten voor de roomboter, de melk en het ei.

Zelf de Speculaas met Amandelspijs proeven?