Speculaas met Amandelspijs

Speculaas met Amandelspijs

Geniet van een heerlijke zelf gemaakte Speculaas met Amandelspijs! Pure ingrediënten zorgen voor de heerlijke smaak en dit lekkers ziet er professioneel uit!

Wat is dit voor lekkers om zelf te bakken?

Hoe gaaf is het om zelf Speculaas met Amandelspijs te maken! 

Zowel het Speculaasdeeg als de Amandelspijs komt het beste tot zijn recht na een nachtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken nog beter intrekken. Heb je geen tijd of helemaal geen zin om te wachten, dan kun je natuurlijk ook meteen aan de slag.

Wist je dat het zelf maken van Amandelspijs stiekem best makkelijk is! 

Amandelmeel is niets anders dan gemalen, blanke amandelen, die in combi met suiker en ei een heerlijke Amandelspijs vormen. Deze noot bevat veel vezels, gezonde vetten en vitaminen en mineralen. Dus zit er toch ook nog wat gezonds in deze heerlijkheid.

Wat zit er in de Speculaas met Amandelspijs?

In de bakmix Speculaas met Amandelspijs zitten de volgende ingrediënten: 

  • tarwebloem
  • zout
  • donkere basterdsuiker
  • speculaas kruiden
  • cacao
  • amandelmeel
  • suiker

Je voegt zelf de volgende ingrediënten toe: 

 ♥ 100 gram roomboter

 ♥ 6 eetlepels melk

 ♥ 1 ei

Je bakt de Speculaas met Amandelspijs in circa 25-30 minuten gaar. 

Mensen met de volgende allergieën kunnen de Speculaas met Amandelspijs niet eten: 

  • Glutenallergie
  • Melkallergie
  • Kippenei-allergie
De bakmix wordt gemaakt in een ruimte waar noten worden verwerkt.

Hoe maak je de Speculaas met Amandelspijs?

Voordat je begint: warm de oven voor op 180°C. Gebruik het ei op kamertemperatuur en de roomboter en melk uit de koeling. Volg deze stappen en je Speculaas met Amandelspijs smaakt zoals het bedoeld is: 

Doe de het zakje met spijs in een kom.
Doe de het zakje met spijs in een kom.
Kluts een ei.
Kluts een ei.
Doe de helft van het ei bij de suiker en amandelmeel. Bewaar de rest van het ei in een afgesloten bakje in de koelkast.
Doe de helft van het ei bij de suiker en amandelmeel. Bewaar de rest van het ei in een afgesloten bakje in de koelkast.
Kneed het tot een egale bal en pak hem met folie in.
Kneed het tot een egale bal en pak hem met folie in.
Doe de bakmix in een kom.
Doe de bakmix in een kom.
Snij de roomboter in blokjes.
Snij de roomboter in blokjes.
Voeg de eetlepels melk toe.
Voeg de eetlepels melk toe.
Kneed het tot een soepele bal en pak het ook goed met folie in.
Kneed het tot een soepele bal en pak het ook goed met folie in.
Laat deze een nachtje in de kloelkast, zodat de smaken optimaal in kunnen trekken!
Laat deze een nachtje in de kloelkast, zodat de smaken optimaal in kunnen trekken!
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm
Snij het deeg tot een recht vierkant van ruim 30 cm.
Snij het deeg tot een recht vierkant van ruim 30 cm.
Rol de Amandelspijs tot een lange staaf van ongeveer 30 cm.
Rol de Amandelspijs tot een lange staaf van ongeveer 30 cm.
Rol het spijs in het deeg. zorg dat de naad onderop komt te liggen.
Rol het spijs in het deeg. zorg dat de naad onderop komt te liggen.
Meng het resterende ei met een eetlepel melk.
Meng het resterende ei met een eetlepel melk.
Kwast je Speculaas staaf in.
Kwast je Speculaas staaf in.
Druk de amandelen iets in je deeg vast.
Druk de amandelen iets in je deeg vast.
En besmeer nogmaals je Speculaasstaaf.
En besmeer nogmaals je Speculaasstaaf.
Til hem met bakpapier en al op je ovenplaat. En zo kan hij meteen de oven in!!
Til hem met bakpapier en al op je ovenplaat. En zo kan hij meteen de oven in!!
Als je amandelen licht bruin verkleuren kan je Speculaas met Amandelspijs uit de oven. Smullen maar!!
Als je amandelen licht bruin verkleuren kan je Speculaas met Amandelspijs uit de oven. Smullen maar!!

Tips:

 ♥ Maak het deeg en de amandelspijs het liefst een dag of avond van te voren. Zo kunnen de specerijen extra goed intrekken.

 ♥ Vind je een rol maken een gedoe? Gebruik dan een 20 x 20 cm bakblik.

 ♥ Heb je geen 20 x 20 bakblik, gebruik dan een kleine springvorm. 

Wat kost deze bakmix?

Als je amandelen licht bruin verkleuren kan je Speculaas met Amandelspijs uit de oven. Smullen maar!!

De bakmix Speculaas met Amandelspijs heeft een adviesprijs van € 6,50. Daarbij komen nog de kosten voor de roomboter, de melk en het ei.

Zelf de Speculaas met Amandelspijs proeven?

Zoek een verkooppunt Bestellen Facebook Instagram Envelope

Omdat niet alles uitgebreid op zo’n lief klein labeltje past….

 Ingrediëntenlijst:

Tarwebloem:tarwebloem,ENZYMEN,E300 (ascorbinezuur),water. Bevat:Tarwe,Glutenbevattende granen ♥ Kan bevatten:Rogge

Zout

Donkere Basterdsuiker:kristalsuiker,invertsuikerstroop,karamel

Cacao:cacaopoeder,zuurteregelaar E501i

Speculaaskruiden:Specerijen(kaneel,koriander,nootmuskaat,kruidnagel,gember,kardemom),sinaasappelschillen.

Amandelmeel:amandelen. Bevat noten ♥ Kan sporen bevatten van gluten, andere noten, pinda’s en sesam.

Fijne kristalsuiker